ПОЛЕЗНО

ГРОЗДЕТО- ХРАНАТА НА БОГОВЕТЕ

От хилядолетия гроздето е известно със своите хранителни и целебни свойства. Има сведения, че египтяните са започнали да ползват гроздето за храна преди повече от 6000 години. Неколцина гръцки философи също изтъкват оздравителните качества на гроздето, макар и приемано под формата на вино.
ВИЖ ОЩЕ

Гъбата Шиитаке

Tрадиционната медицина от хилядолетия използва лековитите гъби при различни болести, включително и най тежките, злокачествени заболявания. Най-старото писмено свидетелство за прилагане на традиционната японска медицина датира от 199 година, когато цар Кху Ай получава като дар от едно местно племе именно гъби Шийтаке.
ВИЖ ОЩЕ

Хитозан

ХИТОЗАН е хранителна добавка с революционно въздействие за редуциране на теглото, с положителен ефект върху намаляване на холестерола и укрепване на имунната система. Той е природен продукт, създаден на основата на хитиновите обвивки на ракообразни, които са богат източник на естествени хранителни фибри. Хитозан е известен като уникално средство, свързващо се с мазнините и спомагащо за извеждането им от организма, както и за намаляване на холестерола в кръвта.
ВИЖ ОЩЕ

Механизъм на въздействие и лечебен ефект на Хитозан

Хитозан

Биологично активната добавка Хитозан е разработена на основата на традиционната китайска медицина от черупките на морския червенокрак краб. Приемането на Хитозан позволява да се възстанови биологичното равновесие на организма
ВИЖ ОЩЕ

Калцият – елементът на живота

Калцият е основен минерал. Трябва да се консумира всеки ден за да се избегнат отрицателните последици за здравето. Калций осигурява по-голямата част от костната матрица, която прави скелетната система. Серумният калций позволява на мускулите да се свиват, нервните клетки да предават информация, клетки да изпращат сигнали към всички други клетки и жлезите да отделят хормони. Ако не получавате достатъчни количества калций от храната, някоя от тези функции може да бъде възпрепятствана.
ВИЖ ОЩЕ

Панти – рога от елен

Лечебните свойства на пантокрина, който се добива от еленови рога, са известни от древни времена - още през трето хилядолетие преди новата ера придворните лекари на императора, практикуващи китайска медицина, са използвали препарати на основата на пантокрин, за да запазят силата и енергията на младостта до преклонна възраст. Използват се младите, още невроговели напълно рога-пантите
ВИЖ ОЩЕ
1 2 3 4 5